2009-01-14

Tuffa matcher i natt!

****

Pittsburgh - Washington. 2 a
Odds: 2,50 (Betsson) Insats: 33 kronor (3%)

Pittsburgh spelar inatt sin första hemmamatch efter en längre tids bortaspel. Natten som var tog man två mycket viktiga poäng då man lyckades att besegra Philly med 2-4. Detta innebär att det är Back to Back här för Pens. Det innebar också att lagets GM, Michel Therrien, fick behålla jobbet några dar till. Enligt uppgifter till ErikBraaten´s Speltips så kommer Marc Andre Fleury med stor sannolikhet att vakta kassen i natt.

Washington har under hela säsongen varit mycket skadedrabbade. Skadeläget ser dock mycket ljusare ut för tillfället då endast tre spelere återfinns på rehabiliteringslistan. Laget har förlorat tre raka matcher och letar efter en välbehövlig seger. Jag sätter Washington som det bättre laget och ger dem trots dalande form, relativt goda chanser till seger i natt. Back to Back för Pens som inte heller imponerar på hemma is.

Vem som skall vakta kassen för Caps är ännu inte fastställt, så där lämnar jag ett frågetecken. Det viktiga för Washington blir att få stopp på Malkin och Crosby som allt för ofta blir det vinnande konceptet dör "Pingvinerna. Inatt tror jag dock att laget åker på en riktig boarding och förlorar. Tvåa.


****

Atlanta - Ottawa. 2 a
Odds: 2,64 (Betfair) Insats: 42 kronor (4%)

Ottawa verkar vara på väg tillbaka. Igår besegrade man ganska enkelt Carolina med 5-1, och utan Cam Wards magnifika målvaktsspel så hade siffrorna kunnat bli mycket större. Inställningen i laget såg helt plötsligt mycket bra ut och man hade ett ordentligt hugg i skridskoåkningen. Brian Elliot kommer vakta kassen för Sens. En målvakt som visat en del potential genom stabilt målvaktsspel på slutet.

Denna matcher är av yttersta tyngd för Ottawa. En förlust skulle förmodligen innebära en mental kollision och laget famlar i mörkret igen. Jag tror dock att vi kan räkna med ett ordentligt driv på skridskorna och en inställning som ett vinnande drag i natt.

Trashers har förlorat 11 av deras 13 senaste hemmamatcher. Lägg där till att man har släppt in fyra mål i sitt på de matcherna. Man har även skador på Exelby, Little och Rucchin. Klara avbräck som kan ställa till det en del.

Ottawa saknar viktige Volchenkov. En mycket kapabel back som man gärna sett på is i natt. Dock så tror jag på en seger för Sens som börjar få vittring på ett förbättrat spel. Även spelet power play såg stabilare ut igår. Jag vill även påpeka att dagens målis, Brian Elliot, storspelade här förra året i Ottawas 3-1 seger. Tvåa!


****
Låt oss förlita oss till NHL inatt. 01:30 ska vi sätta blickarna i skärmen och se det häftiga mötet mellan Pens vs.Caps. Kul!

Lycka till den som ryggar!
Mvh ErikBraaten

0 kommentarer:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons