2009-01-20

Någon som saknat NHL? - det är här nu!

****

Edmonton - Columbus. 1 a
Odds: 2,20 (Betfair) Insats: 39 kronor (3%)

Båda lagen Back to Back här. Båda kommer från vinster och båda lagen har en god form. Innebär detta att det blir en jämn match?

Columbus har skador på en del tongivande spelare och borta raden 9-12-3, är inte den bästa i ligan. Att man sen har tre raka förluster borta mot nattens motståndare gör inte saken bättre. Faktum är att Oilers har besegrat Blue Jackets åtta gånger de tio senaste mötena lagen emellan.

Edmonton är på uppgång och har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Man har gått med raden 10-8-3 på hemma is, en rad som man har förstärkt med tre raka hemmasegrar på slutet. Ales Hemsky var tillbaka senast i segermatchen mot Phoenix. En mycket viktig spelare för Oilers.

Duktige Steve Mason mot erfarne Dwayne Roloson i kassarna i natt. Någon gång kommer Mason att bli sliten. Oilers vanligtvis starka mot Columbus. Etta för hemmaseger.


****

Pittsburgh - Carolina. 1 a
Odds: 2,00 (Betfair) Insats: 63 kronor (5%)

Pittsburgh har haft många onda ögon på sig under säsongen. Man har fått utstått en del kritik angående det dåliga spelet på hemma is. Man har varit helt ur form. Men nu på de två senaste matcherna på hemma is så har man två raka segrar med 6-1 i målskillnad. Marc-André Fleury i kassen har börjat hitta rätt mellan stolparna och laget är på gång igen.

Penguins har Malkin och Crosby, två ynglingar med dödlig hockey i kroppen. Kris Letang var tillbaka senast och han betyder mycket för laget.

Carolina har gått 10-10-4 på borta is och vann under natten med 2-0 borta mot Maple Leafs. Man går alltså Back to Back i natt. Cam Ward startar i kassen. Målvaktsspelet blir viktigt för båda laget inatt. Där finner jag fördelar hos Pens eftersom Hurricanes alldeles för ofta virrar runt som vilda höns i egen zon. Man tillåter motståndet komma in på kassen lite för ofta.

Talbot, Orpik och Dupuis kan vara aktuella för spel inatt för Pens. Är alla tre med på isen så är det ett klart plus.

Jag tror att Pens tar sin tredje raka hemmaseger. En förlust för Penguins här och man famlar i mörkret igen. Etta!


****
Det blir allt för mig under natten! Västerås lyckades inte besegra Borås så det första spelet gled mig ur händerna. Tråkigt, men så är det ibland när man sysslar med detta yrket.

Mvh ErikBraaten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du detta som yrke?

ErikBraaten sa...

Inte heltidsyrke, men man lägger ner mycket tid på bloggen. Sen så känar man väl några slantar på det :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons