2008-12-04

Färjestad - ramstarka hemma!

Att alla tre NHL-spelen satt idag känns ju riktigt bra, men även otroligt. Kanske borde jag köpa en triss lott Leif. Hehe! Skämt och sido... Det kändes i alla fall riktigt skönt. Idag är det återigen ett ganska intressant utbud. Det är inte många matcher som känns speciellt "säkra", utan det är med en viss varsamhet man väljer spel idag. Men detta är vad jag har lyckats fiska upp:

****

Färjestad - Luleå. 1 a
Odds: 1,80 (expekt) Insats: 60 kronor

Detta kanske ser ut som ett konstigt spel enligt många, med tanke på Luleås superform med 11(!) raka matcher där man lyckats ta poäng. Men faktum är att Färjestad är seriens fjärde bästa hemmalag och att FBK släpper in minst mål av alla lag i Elitserien. Ännu ett argument för den raka ettan är att sviter är till för att brytas. Luleå kommer inte kunna fortsätta så här länge till. I kväll spricker deras fina svit.

Färjestad får tillbaka Jesper Mattsson och Arto Laatikainen. Kvar på rehabiliteringslistan finns då Peter Nordström och Thomas Rhodin. Man saknar även avstängde Martin Sevc som drog på sig Match Penalty i den senaste mathen. Visst är det tunga avbräck, men Karlstad-laget har en bred trupp med kunniga ersättare.

Johan Harju och Linus Omark är två spelare att hålla ögonen på. Båda har lyckats slå sig in bland topp 10 i poängligan, men frågan är om man lyckas sätta dit någon puck på ett starkt defensivt Färjestad. Luleå hade tur i sin senaste seger där Frölunda fick två bortdömda mål, korrekt eller ej? Och man förlorade skotten klart med 18-33!

Jag tror nog att deras svit bryts idag mot Färjestad. Etta


****

Timrå - Hv71. Över 5,5 mål
Odds: 2,18 (betfair) Insats: 40 kronor

Ofta målsrika matcher när dessa lag stöter på varandra. Hv71 saknar Stefan Liv i kassen och Backlund i Timrås kasse har varit väldigt ojämn denna säsong, han har dock förbättrat sitt spel den senaste tiden. Lägg därtill att detta är Elitseriens två bästa lag i powerplay med 22,58% och 25% utdelning.

Båda lagen är i poängbehov, speciellt Timrå som kämpar för att komma ovanför nedflyttningsstrecket. Hv71 är i bra form och kommer från två raka segrar, förlust igår mot Espoo ed hela 0-6 hemma i Skinnarps Arena. En rejäl genomklappning av de svenska mästarna. Jag tror på en relativt öppen match med två något desperata lag som vill klättra i den jämna tabellen.

Jag finner ett trevligt odd i 2,18 och väljer därför att testa en slant!


****

FC Köpenhamn - Rosenborg. 1 a
Odds: 1,74 (betfair) Insats: 80 kronor

Rosenborg har tagit semester för länge sedan. Man har två raka förluster i UEFA-cupen oc laget verkar inte tillräckligt motiverade för att fixa detta. Rosenborg, som för en tid sedan skrällde mot det mesta i Champions League, är inte längre samma lag. Man var omutliga i den inhemska ligan under storhetstiden, men även där har det gått trögt.

Detta tror jag att Köpenhamn vinner tämligen enkelt eftersom laget är bra hemma på Parken, och laget har den så viktiga motivationen för att gå vidare ur gruppen. Men då måste danskarna vinna i kväll. Det gör dem! Etta


****

Dagens avslag: Jag hittar egentligen inget riktigt avslag idag. Men om jag ska välja en match så väljer jag machen mellan Frölunda - Modo. MoDo har fått in lite extra energi i laget och man jobbar för att hitta tillbaka till normal standard. Kan mycket väl knäppa ett ostabilt Frölunda på näsan! Aston Villa är inte heller något pang spel. Man vilar flertalet spelare! Se upp där!

****
Fler matcher kan dyka upp, ska bara avvakta startelvor inför kvällens UEFA-cup!

Vill du diskutera mina spel så nås jag på Msn eller mejlen: erikbraatens.speltips@hotmail.com


Lycka till den som ryggar!
Mvh ErikBraaten

0 kommentarer:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons